Blog 4

Blog 5

09 december 2019                         

Blog 2

Gevonden?


En daar was hij dan, "de" marktplaats advertentie. Een aansprekend ponyveulen die echt op iedere foto weer even knap stond. In de tekst viel me al op dat hij uit een voor mij hele interessante merrie kwam: Hattrick Xailey. 

In het verleden hebben we meerdere Hattrick pony's gehad (met Hattrick pony, bedoel ik geen speciaal ras, maar een pony die gefokt is bij stal Hattrick). Allemaal knappe pony's, en nog veel belangrijker, een hart van goud. Nog nooit heb ik van nature zulke lieve betrouwbare pony's gezien, dus toen Golden Gabbar voorbij kwam, ging mijn pennyhartje toch even sneller slaan. Zou dit dan misschien toch zijn wat ik zoek?


Maar ik klikte de advertentie weer weg, hij lag wat boven budget. En na mijn eerdere ervaringen met verkopers, leek het me een slecht idee om er een mailtje aan te wagen. Tegenwoordig is het namelijk niet zo dat je als verkoper allerlei vragen krijgt, maar als je pech hebt, wordt je ook als koper aan een vragenvuur onderworpen waar je bang van wordt. Nog net niet vragen verkopers  naar je ouders en een kopie van je bankrekening...


Toch bleef hij iedere keer maar weer te voorschijn komen in mijn gedachte en iedere keer weer zocht ik de advertentie op. Dus maar een mailtje aan gewaagd. Want er stond geen filmpje bij, en aangezien ik er toch bijna anderhalf uur voor de auto moest zitten, was dit wel een eis. Ik zat alvast onder de tafel toen ik een mailtje terug kreeg, voorzichtig maakte ik deze open...

Tot mijn grote verbazing vroeg ze mijn 06-nummer en kreeg ik een filmpje toegestuurd. En niet 1, nee, meerdere volgden! En al mijn vragen werden beantwoord, ik wist niet wat ik mee maakte. 


Helemaal verbaasd een meewerkende verkoper te hebben getroffen, liet ik de filmpjes aan mijn vriend zien, die zoals altijd, (sarcasme modus aan) heerlijk enthousiast reageerde (sarcasme modus uit).

Eerst nog wat navraag gedaan over de vraagprijs of hier nog over te onderhandelen was, en daarna vriendlief toch maar even lief aankijken. Want ik zou het toch wel fijn vinden om een extra blik mee te hebben en om natuurlijk niet alleen ruim 3 uur in de auto te hoeven zitten.

Na wat aandringen zou hij mee gaan, en heb ik een afspraak gemaakt. Dat belooft wat....